Oldal kiválasztása

T E N G E R E N

______________________

A ’90-es évek végétől tíz éven keresztül, minden évben néhány hétig vitorlással jártuk a horvát szigeteket, elsősorban Közép- és Dél-Dalmácia gyönyörű szigeteit és kikötőit. Fantasztikus helyeket ismerünk meg. Akkoriban még viszonylag kevés charter hajó közlekedett a vízen, délután öt óra utáni érkezéssel is kaptunk helyet a legszebb mooring, vagy horgonyzó helyeken is.

Mára a helyzet jelentősen megváltozott. Az elmúlt évtizedben Trogir, Split, Hvar, Bracs, Vis, Murter vagy Biograd rendkívül népszerű célpontok lettek, és forgalmas charter kiinduló pontokká váltak. Minden héten bérelt hajók tömege kel versenyre a szabad kikötőhelyekért. Nem találjuk azt a békét és nyugalmat, ami annyira elvarázsolt minket a 2000-es években.

Maga a hajózás sem lehet egyetlen opció egy családi vagy baráti társasággal töltött nyaralás során. Minden tapasztalt vitorlázó ismeri a hajón kialakuló véleménykülönbségeket: gőzölgő friss kagyló egy pohár borral, vagy húzzunk még néhány takkot az esti burinban… A családdal töltsem a nyarat vagy a haverokkal a tengeren? Ráadásul az időjárás is teremthet olyan helyzetet, amikor jól jönne egy alternatív program a hajón való ücsörgésen helyett a szélcsend végét várva, és esetleg szívesebben száguldanánk egy sportos gumicsónakkal addig is.

Ezért kínáljuk hajózást szerető vendégeinknek a

KOMPLETT ADRIRAI NYARALÁST!

A vitorlázásra igazán alkalmas napokon a tíz kilométerre fekvő Simuni Aci Marinából fantasztikus vitorlás célpontokat érhetünk el: Silba, Olib, Dugi Otok, Losin sziget, Rab, Cres… Losinj környékén nagy az esélye a delfinekkel való találkozásnak is. A térségben kevesebb vitorlás mozog, ez a terület távol esik a zsúfolt charter kikötőktől és útvonalaktól, ennek ellenére a természeti környezet varázslatos.